Svečana sjednica Općine Bilice bez dodjele priznanja i nagrada DVD-u Bilice i mještanima Bilica, jer nas treba “priskočit”

Kada smo prvi put čuli da ćemo dobiti plaketu za svoj rad, pisanje, fotografiranje, promoviranje, volontiranje na stranicama Bilica, ne mogu reć da nisam bila radosna, jer dobiti nešto tako časno od sela za koji radite to sve, je više nego ponos i čast. No,kad sam obavještena o tome, moj odgovor je bio : Nema ništa od toga. Prevelik je to ego i taština". Izgleda da sam bila u pravu. Svi sudjelujemo u stvaranju stranice Bilice.com.hr i baš to je najveća nagrada koju mogu dobiti ne samo ja, nego i ostali nenagrađeni. Plaketa je kad susretnete mještanina Bilica i moli vas za pomoć i kada vam kaže da ste "glas naroda". Momci i cure iz DVD Bilice su "priskočeni" za dobijanje priznanja, a ne znate da je to ekipa koja sezonu tuče po poljima i užarenom suncu dok im vatra dolazi u susret, a njihove obitelji im strahuju hoće li se vratiti doma.  Ni Andrija isto tako nema veze s ovim navedenim. Naravno. Dalo bi se pisati o ovoj temi na dugo i na široko, ali ishod je isti,a to je da ga nema. O detaljima kako je predsjednik vijeća preskočio "malog čovika" čitajte u priopćenju kojeg su poslali vijećnica Anita Jakšić, te potpresjednik vijeća Općine Bilice, Ive Ćaleta Car koji je nakon ovog događaja najavio pisanu ostavku na mjesto potpredsjednika vijeća.

Priopćenje u cjelosti pročitajte na stranicama Anite Jakšić : https://www.facebook.com/AnitaBilice/photos/a.2820102851596106/2886137561659301

Iako je Odbor jednoglasno donio Odluku da se plakete i nagrade dodijele zaslužnim Biličanima, Andriji Ćaleta-Caru, Martini Japundžić Perčić i DVD-u Bilice, te grb općine Romanu Katzenbergu, investitoru poljoprivrednog projekta u Bilicama, naši „rukovodeći općinari“ i dalje vode svoje igrice, a zanemaruju mještane, posebno one zaslužne za nagradu.Iako su ostali uskraćeni za priznanje za svoj rad i volonterizam, mi im ovim putem čestitamo!

Prenosimo i priopćenje potpredsjednika vijeća Ive Ćalete Cara :

https://www.facebook.com/photo/?fbid=4197056637015012&set=a.538084232912289

Da se razumijemo, osobno sam bio za da se plakete općine Bilice dodjele Andriji Ćaleti-Caru i Martini Japundžić Perčić, što su bili moji osobni prijedlozi te nagrada Općine Bilice DVD-u Bilice i grb Općine Bilice Romanu Katzenbergu.Međutim, unatoč mojem upozorenju da se krši statut ako se nakon zasjedanja odbora ne sazove radna sjednica, radna sjednica ipak nije sazvana te vijećnici nikad nisu ni imali priliku izglasati za dodjelu javnih priznanja nekome.

Zaključak autora teksta : Šta reć, koju posluku porati…kome? Onima što vide, a ne čuju…slušaju, a ne čuju.

Povezani sadržaji