Home Fotografija Utjerivači televizijske pristojbe kucaju na vaša vrata! Ne morate ih pustiti u...

Tijekom jutra smo na ulici sreli jednog od “harača” televizijske pristojbe koji vjerojatno radi na proviziju. Tražio je redom od kuće do kuće vlasnike i na naš upit zašto, rekao je : ” Provjeravamo račune, dali su plaćeni.”. Osim što nitko od pretplatnika nije dužan čovjeku s ulice pokazivat račune koje plaća, taj isti nema pravo ulaziti u dvorište i to tražiti, a kamoli provjeravati koliko uređaja svaka kuća ima. Ako svoje račune redovito plaćate, uplatnice imate, a oni bi valjda trebali imati u sustavu te informacije, tako da im ova šetnja po kućama ne drži vodu. Osim što nema smisla, nema ni logike, a i nelegalno je.

U Hrvatskoj je poznato to da ako imate kuću, bez obzira gledate li televiziju, morate plaćati pretplatu. Apsurdistan odavno i nikome očito ne smeta, ali ako se radi o nebitnim stvarima poput tko se s kim treba vjenčati i kako živjeti, svaki Hrvat će izać na referendum. Ironija. Kako našoj državi uvijek fali para, za nove skupe aute, putovanja i slično, tako su se vjerojatno sad dosjetili iznajmljivača. Naravno, ić redom i gledat tko ima apartman i koliko. Tako smo malo prosurfali i raspitali se o pravilima što zapravo NE MORAMO plaćati, a što na žalost moramo sviđalo se to nama ili ne.

Odgovor na to pitanje pronašli smo na stranicama Kluba iznajmljivača, pa kliknite na to, a mi ćemo izdvojiti samo jedan dio teksta :

KLIKNI OVDJE!

– Važno je da građani znaju da u svoje kuće ne moraju puštati nikoga osim policije i Državnog inspektorata, a sve te “ljetne agente” i utjerivače pristojbe koji rade na proviziju nisu dužni pustiti u kuću. Stojimo na raspolaganju svima za pomoć i savjete u vezi s tim – kaže Nedo Pinezić, predsjednik Udruge privatnih iznajmljivača pri HGK-u.

Izvor: Slobodna Dalmacija, piše: RUŽICA MIKAČIĆ

 

NAPOMENA UREDNIKA KLUBA IZNAJMLJIVAČA (20.7.2014.)

– Kao što je rekao i gospodin Pinezić, ne puštajte inkasatore u kuću, dužni ste pustiti jedino policiju i inspekciju. Naime, ako su inkasatori vrlo neugodni i ne možete s njima izaći na kraj, naprosto pozovite policiju. Ujedno se možete obratiti u slučaju daljnjih problema i na telefon Udruge iznajmljivača pri HGK kao što je uputio i g. Pinezić.

Tel: 01/456-1792
Fax: 01/482-8499
lmiscin@hgk.hr
Sektor za turizam HGK
Rooseveltov trg 2, 10000 Zagreb

Imajte na umu da je dovoljno plaćati samo jednu pretplatu.

 

Obavezno za više informacija pročitajte ovaj članakSAMO JEDNA PRETPLATA PO KUĆANSTVU!

Nevjerojatno, ali istinito :

Pet milijuna građana Turkmenistana već više od 20 godina ne plaćaju struju, vodu i plin. Kako? Mjerač potrošnje. Naime, šef Uprave državne plinare rekao je da će svaki građanin dobivati 50 kubičnih metara plina besplatno, a prekoračenje će se plaćati pola eura za 1.000 kubičnih metara.

Irci ne plaćaju vodu. Od ove godine su uveli mjerenje da su 82 kubična metra po osobi besplatna, a sve preko toga plaćate. Išli su logikom, zašto plaćati vodu i zrak kada su to dva najbitnija uvjeta za život.

Danska od ove godine je postala prva europska država koja ukida televizijsku pretplatu za koju su zaključili da se može financirati od poreza. S obzirom da im je porez među najjačima u EU, bar su rasteretili svoje građane dodatnim troškom.

Leave a Reply