Home Foto / Video Bilički labudovi sagradili gnijezdo čovjeku u čast? Moguće…

Kakva je veza između čovjeka i labuda? 

Ni manje ni više nego baš na rivi u Stublju ( Šparadići )  već nekoliko dana zaljubljeni par labudova pravi gnijezdo tik do parkinga obližnjih kafića. Toliko su se udomaćili, da se čak i na parkingu osjećaju slobodno.

No, ništa u životu nije slučajno pa ni činjenica da su labudovi odlučili svoje gnijezdo napraviti u blizini kuće čovjeka koji ih je godinama hranio i zvao svojima sve dok ga baš na toj cesti prošle godine, 26.02.2018. nije udario automobil.
Možda je to neka vrsta odgoja koji mi sami ne razumijemo, a ovo labuđa zahvala i nedostajanje veze između čovjeka i njih. Ne možemo to znati sa sigurnošću, ali razmislite o činjenici da su labudovi jedni od rijetkih ptica koji imaju samo jednog partnera s kojim ostaju do kraja života. S obzirom da znaju što znači neraskidiva veza i prava ljubav, vjerujemo da je tako bilo između njih i pokojnog Drage Durbića. Neraskidivo i danas kada ga nema.

Ako budete dolazili vidjeti Biličke labudove, molimo vas ponašajte se u skladu sa prirodom, te nemojte biti nametljivi i uznemiravati njihov sklad. A isto tako, prilagodite vožnju vremenskim uvjetima.

Kako ovaj par izgleda, pogledajte u CHUDOFIX FOTO i VIDEU:

 

Fotografija je nastala prilikom snimanja velike video Božićne čestitke Bilica u kojoj je sudjelovao i naš sumještanin Drago Durbić, koji je bio poznat po tome što je hranio labudove, razgovarao s njima, a čak im nekoliko puta pripomagao u izgradnji gnijezda u Mikulandrama. Počivaj u miru susjed.

Zar još uvijek nemamo ležeće policajce u Šparadićima?

 

Leave a Reply