Home Foto / Video Kontejneri odlaze u povijest, a kante stižu u svako kućanstvo!

” Tko čeka, dočeka”. Tako kaže stara poslovica koja se u Bilicama konačno i ostvarila. Naime, već odavno je obećano mještanima Bilica da će svako kućanstvo dobiti kante za odvoz smeća, no moralo se čekati neko duže vrijeme. Kako su kontejneri postali trn u oku svakog mještanina i turista, ovo je zbilja veliki preokret za mjesto, jer više nije imalo smisla da se uzdižemo svake godine kao jedno turističko mjesto, a prvu i osnovnu stvar nismo riješili. Kulturu čistoće i očuvanje okoliša. Općina Bilice će konačno poput kvartova u gradu imati kante za odvoz koje bi u određenim danima čistoća trebala prazniti. Na vama je samo da tim određenim danima ( biti ćete obaviješteni kada ) iznesete ispred kuće na dostupno mjesto i radnici čistoće će ih isprazniti. Kontejneri koji su nam svima smetali će se ukloniti, stoga biseri koji odlažu glomazni otpad to više neće moći raditi. Zeleni otoci ostaju ( papir, plastika, staklo ). No, Općina Bilice upozorava svoje mještane da ako primjete bilo koga da ilegalno odlaže smeće i glomazni otpad po Bilicama, našim putevima, šumama, da to uslika ili prijavi, jer time ćemo sačuvati našu prirodu i naše zdravlje. Za one koji očito nisu znali, na svakom važnom kontejneru u Bilicama je postavljena kamera koja snima uživo tko i što odlaže u kontejner, pa budite malo odgovorniji prema prirodi i svoj krumpni otpad odnesite na Bikarac i zbrinite ga kako to i treba, bilo da se radi o namještaju, električnim aparatima, građevinskom materijalu ili kemikalijama. 

E sada, najvažnije :

Općina Bilice će besplatno dijeliti kante za smeće u SRIJEDU 03.04. ČETVRTAK 04.04., i PETAK 05.04.od 08:00 do 14;00 sati. Podijela će biti na igralištu u Stublju – Mikulandre, a veličina kante ovisi o broju stanara kućanstva. Svi nosioci prava sa sobom moraju ponijeti osobnu iskaznicu.

Oni koji to ne učine u navedenim danima, kante će moći podignuti svakim radnim danom u poduzeću Zeleni grad u Šibeniku.

Ovo vrijedi za mještane, dok su za tvrtke, ugostitelje i vlasnike vikendica za iznajmljivanje drugačija pravila. Pravila možete provjeriti u zgradi Općine Bilice, Bosuć 3.

Napomena, ako vidite da netko ilegalno odlaže glomazni otpad po Bilicama i tako zagađuje prirodu, prijavite ga komunalnim redarima ili u Općinu na broj : 022 310 599. U svakom slučaju, imate mobitele, snimite ako uspijete.

Izgleda da konačno ulazimo u novu turističku sezonu bez smrada, a na nama je kako ćemo se odnositi prema prirodi i svome mjestu. Molimo vas, ne bacajte smeće po putu ili bilo gdje, učite svoju djecu i sebe kulturi i zdravlju.

Leave a Reply