Home Foto / Video Prukljanski gušti – Raslina

Prije šest godina započela je manifestacija Prukljanski gušti u kojoj su na sportsko natjecateljski način mještani Bilica, Rasline, Zatona i Skradina pokazali svoje običaje i tako promovirali svoje mjesto. Kao i u filmu, uvijek je najbolji onaj prvi dio, pa su tako prve godine bile odlične. Ne možemo reći, osim zabave na natjecanjima bilo je tu i nekih trzavica, ali to je normalno kada je natjecanje u pitanju. Da se pita ljude – natjecatelje, vjerojatno bi još uvijek sudjelovali oni koji su odlučili izaći sa natjecanja. Prvi je to bio Skradin koji je rekao ne tradicionalnim igrama i odvojio se od sudjelovanja, a nakon Skradina uslijedio je i Zaton. Osim tih povlačenja Prukljanski gušti su podosta pali na zanimljivosti zbog ne uključivanja žena i djece. Žene se isključilo kao nebitan faktor u natjecanju, ali organizatori nikako da shvate da baš te iste žene pridonose poprilično puno manifestaciji dovodeći svoju djecu koja su buduće generacije ovakvih zbivanja. I naravno, ove godine se svelo na par brodica koje su uplovile u Raslinu i nekoliko auta koji su kopnenim putem došli iz Bilica. Opet ćemo reći, malo mašte i Prukljanski bi mogli biti dobra zabava, ali izgubila se volja. S razlogom. Reći ćemo samo da je na natjecanju za djecu sudjelovalo oko petoro djece Bilica, a ostalih dvoje se igralo s igračkama na balotama. Žene su popile piće i napravile đir, njih dvadesetak iz Bilica. Ni momcima nije bilo bolje s obzirom da su konope potezali sa profesionalcima. Najbolje su se zabavili na kartama i balotama. No, sve u svemu vjerojatno griješimo misleći da je do onih koji nisu došli ili da se ne trudimo dovoljno. Jer vodeći se motom “koga nema, bez njega se može” ovaj puta nije baš uspilo. Može se bolje i moramo bolje! Ljudi, dođite u nedjelju na Prukljanske gušte u Bilice i podržite sve natjecatelje!

Što se tiče rezultata izjednačeni smo. Bilice su dobile u plivanju, balotama i muri, a Raslina u veslanju, konopima i kartama.

Žene će na susretu u Bilicama probati okupiti ekipu za konope i oživjeti taj dan i Prukljanske, pa se vidimo 11.08.2019. ( nedjelja ) u Bilicama, a do tada uživajte u foto galeriji iz Rasline :

Leave a Reply