Home Foto / Video To je naša priroda i društvo…

S obzirom na nastalu situaciju na cijeloj zemlji, sigurno ste se zapitali, pa zašto baš nama. Zašto ne?

Sami znate da živimo ubrzanim tempom, da jači gazi manjeg da bi stigao do cilja. Cilj može biti poslovni, životni, nije bitno. Bitno je da se stigne i nitko se nikad ne pita, osim nekih savjesnijih ljudi, a što ako ovo jednom dođe na naplatu. Evo primjerice, kod nas u Bilicama već nekoliko godina unatrag, Prukljansko more nije ono što je nekada bilo. Niti imamo nekih vrsta školjki, a o ribama da ne govorimo. Sve više je bitno koliko vezova imamo, a ne zašto je brod usidren na sred Prukljana i zašto baš svoj višak smeća izbaciva baš na tom mjestu. Svi sve znamo, a reakcija 0.

Eto, priroda vrati. Vrati nam sve ono što joj činimo svakodnevno. I oni papirić koji bacimo kroz prozor, bocu, čašu u more, papir u šumi ( tariguz ), peć na drva u šumi, šutu, karambolirano auto, igle kojim se “dozirate”, gume koje bacamo u more i puno toga što radimo. Sve to fino priroda vrati, malo protrese i onda, tek onda se zapitamo svi, a zašto. Ovako bi mogli nabrajati od danas pa do tko zna kada. Sreća pa vremena imamo na pretek, a možda i nemamo. Stvar je takva, ovo nam je trebalo, da shvatimo kakvi smo zapravo ljudi. Zar stvarno mislite da one arheološke ostatke iz vremena tko zna kojeg  nismo pronašli s razlogom, da nas nauči nečemu, a to je, da nas u svakom času može pomesti prašina pa će nas netko drugi, ako preživi pronalazit u tećama i zidićima, amforama i kostima.

Facinantno je kako se savjesno ponašamo ovih dana i pričamo o zdravlju, jer ipak ovo se sada nas osobno tiče. A kad se baca smeće i otpad uokolo po šumama, onda šutimo jer nije naše da govorimo. Dakle, dokle god nas ne opajdari po stražnjici, mi se nećemo opametit. Jer da tako reagiramo na sve što se događa oko nas, svijet bi bio ljepši. Isto tako, ova Korona je donijela i jedan zanimljiv zaključak da nedjelja može biti neradni dan, jer ako već nekoliko dana cijela Hrvatska ne radi, vidite da se može. Kao što možemo prati ruke, tako i u prodavaonicama vlasnici mogu tu i tamo nekad oprati kolica i police. Činjenica da nas ono zamućenje pitke vode nije ničemu naučilo. Šteta.

Šalu na stranu, ovo je dokaz, da se preko aplikacija na mobitelu može kontrolirati masa, a također preko predmeta koji je uključen u struju. Nije fen. U ovom slučaju to je dobro, jer je u pitanju zdravlje. A što da nije? Zanimljivo je isto tako, da smo europska država, udaramo se u prsa slobodom govora i kretanja, a trenutačno se nalazimo skoro pa u bivšoj državi i fali nam samo veliki vođa. Stara izreka kaže, Ono si od čega bježiš.

No, zaključimo ovo. Trebamo svi razmisliti još jednom o vrijednostima života. Školovati se i često preispitivati situacije i događaje u životu. Ali i isto tako OSTATI DOMA radi svojih najmilijih. Eto.

Dragi čitatelju, ako si dva minuta svog života odvojio da pročitaš ovaj tekst, hvala ti.

Zanimljive činjenice :

Francuska je država koja ima 66,99 milijuna stanovnika

Umrlih od Corone 674

Ozdravljeni od Corone : 2,200

Oboljelih zaraženih : 16,689

Kina : 1,386 milijardi stanovnika

Umrlih od Corone 3,270

Ozdravljenih od Corone : 72,703

Ukupno zaraženih : 81,093

Upozorenje : Ovaj tekst je napisan u vrijeme Corone i izolacije, stoga ne uzimajte ga zdravo za gotovo. Bit je da budemo bolji prema prirodi i životu, a i da se malo našalimo. Živili. Vaša Chudofix

Leave a Reply