Home Fotografija Događanja u Bilicama – ljeto 2020

Izgleda da ćemo ovo ljeto naučiti biti animatori svoga mjesta i svoje ponude. Kako je svugdje oko nas Covid 19 odlučio prosurfati taj drugi val, tako su i događanja za ovo ljeto morala otići u s tim valom i čekati neke bolje dane. Ne preostaje nam ništa drugo nego da svi kao pojedinci ovo ljeto učinimo sve da turistima koji još uvijek dolaze ovdje bude zanimljivo i ugodno. Iz Turističke zajednice Bilice objavili su slijedeće informacije vezane za događanja :

OBAVIJEST O DOGAĐANJIMA ZA LJETO 2020. ❗️

Dogovorom Turističke zajednice Bilice i Općine Bilice slijedom vrlo promjenjive epidemiološke situacije , a u cilju prevencije širenja virusa Covid-19 morali smo nažalost sve manifestacije i ugovorene koncerte u Bilicama za ljeto 2020. otkazati.

Planirani koncerti za ljetni program „Biličkog ljeta 2020.“ uz već tradicionalne Klapske večeri u Bilicama i Ribarsku noć su bili koncert Zorice Kondže na mulu sv. Alojzija Stepinca, Prljavog kazališta na dan tradicionalne Biličke fešte uoči blagdana Velike Gospe te Zabranjeno pušenje i TBF u sklopu Beercraft festivala u kolovozu koji traje dva dana.

Usprkos tome vjerujemo da će svi naši posjetitelji i gosti uživati na svom odmoru u Bilicama jer Bilice su idealne za boravak daleko od gužve, a opet blizu svih sadržaja i znamenitosti.

U prvom dijelu srpnja na području Bilica ostvareno je oko 70 % turističkog prometa po noćenjima te 50% po dolascima u usporedbi s prošlogodišnjom statistikom što je više od očekivanog s obzirom na trenutnu situaciju. Od tog postotka po dolascima 91 % čine strani državljani među kojima su najbrojniji Nijemci i Slovenci, a 9 % su domaći turisti.

Od početka pandemije COVID-19 na području Općine Bilice nije zabilježen nijedan slučaj zaraze koronavirusom stoga želimo i dalje ostati odgovorni i postupiti kako bi sačuvali zdravlje jedni drugih.

Leave a Reply