Home Foto / Video Umjesto dućana u Stublju gradit će se park poput Đardina u Šibeniku!

Jutros smo došli do neslužbenih informacija kako će u ova dva mjeseca Bilice, točnije Stubalj svoj izgled uz most na Jažini i Las Palmas, dobiti i prvi park za djecu i sve mještane Bilica. Naime, crnu limenu kutiju koja se sagrađena s brda i dola zamjenit će sa parkom koji i priliči takvom prostoru uz more. Konačno su vodeći priupitali arhitekte i kreativce kako urediti ovu našu uvalu u Stublju. Park će biti opremljen i uređen po prvi puta otkako Općina Bilice postoji projektom i financiranjem Europskih fondova što je nevjerojatno da su uspjeli riješiti nešto takvo što nitko u našoj državi još nije uspio. U parku će biti prostor za djecu do 10 godina uzrasta, a i prostor za odrasle gdje će se moći odmoriti na solarnim klupama gdje možete puniti svoj mobitel. Uz sam rub prema spomeniku zvijezda bit će postavljena stalna pozornica gdje će tijekom ribarske noći klape moći nastupati. Do ove odluke u Općini su došli, jer ponestaje mjesta tijekom ribarske noći na mulu. Kako saznajemo park će dobiti naziv po češkom piscu Milanu Kunderi, a već su najavljene pjesničke večeri i likovne kolonije biličkih umjetnika.

2.Osim izgradnje parka najavljeno je dovršavanje “Luke Bilice” koja više neće biti polu luka otvorena za promet, nego će se upravo povezati sa parkom i mulom prema Jažini. Tijekom sezone odlučeno  je i dovršavanje Sportsko rekreacijskog centra u Mikulandrama koje će osim što već ima nogometno, košarkaško, odbojkaško, tenisko i kriket igralište, prirodati i vaterpolo između brodova, te odbojku na pjesku koja će se igrati na balotama. Jedva čekamo!

Živi bili pa vidili, kaže stara izreka!

Isto tako uz lukobran u Šparadićima gradi se i benzijska crpka gdje će svih 300 brodova moći livati gorivo i mirno ploviti prema obalama Jadrana. Mještani Šparadića će izgubiti jedan dio plaže, ali ako smo izgubili dobitak, dobili smo gubitak!

Toliko toga će se izdogađati u ova dva mjeseca prije izbora da vas mještane možemo zamoliti da ne otvarate vrata tijekom jutra da vam nebi i hodnik asfaltirali, te vas napominjemo da je 1.travanj i da je prvi dan prolića! L.P.

Da nas nema, trebalo bi nas izmisliti.

 

Leave a Reply