Home Fotografija Izbori u Bilicama : Kandidati i bivši suradnici oštro u raspravi preko...

Nismo nikad pomislili da će se ovo dogoditi, ali ipak je. Bilice, mjesto sa oko 2.500 stanovnika ove godine ima čak TRI KANDIDATA za NAČELNIKA/NAČELNICU.

KANDIDAT : Josip Ćaleta Car ( Kandidat grupe birača )

KANDIDAT : Ive Ćaleta – Car ( Most, Domovinski pokret, Nezavisna lista – Loza )

KANDIDAT : Anita Jakšić  ( Socijaldemokratska partija Hrvatske SDP ) 

Možemo zaključiti osluškujući ljude, komentare i sugestije da je to vjerojatno reakcija nezadovoljstva, jer na prošlim izborima nije bilo tako, jer je svima sve super. Prošle godine zakuhalo se dobro na biličanima dobro poznatom blogu kojeg vodi nepoznat autor Šef ekipe za očevid. Teme su vrlo zanimljive, ali ono što je zanimljivo su komentari ispod postova. Naime na tom blogu možete anonimno komentirati i ostaviti svoje mišljenje. Dok na Facebook službenoj stranici to možete i ne možete, zapravo možete pod nekim lažnim profilom. Na blogu Prukljansko jezero možete pročitati more komentara, a između ostalih izdvojit ćemo par :

S obzirom da smo se izborili za demokratsku zemlju ovo je zapravo ono što svaki političar želi ili ne želi, ali voli da se to događa pod imenom i prezimenom. Moto skoro svakog političara je “Želim čuti što narod tišti”, pa eto kad se želi čuti, onda dajmo da čuju! Osim na blogu PRUKLJANSKO JEZERO, rasprave se vode i na SLUŽBENOM PROFILU NAČELNIKA BILICA. Tamo već rasprava ima smisla jer se vodi pod imenom i prezimenom, a ne štede se neki bivši i sadašnji vijećnici. Možemo reći da je još uvijek na razini koja je očekivana. Malo se volimo, pa se mrzimo, pa mlad i star, pa “dis bija 91”, pa kad više ni to ne upali onda međusobni rat di se svi malo vole pa se mrze. Tako to narod gleda, gušta i onda se pita tko vodi ovu državu i selo? Najveći sukob koji će vjerojatno eskalirati kroz koji dan je onaj biličkog poznatog poduzetnika Karla Pletikose, koji se javno na svom profilu obračunava sa sadašnjom vlasti i poziva sve da glasuju za drugog kandidata točnije najmlađeg kandidata u Bilicama, Ivu Ćaletu Cara, a ne trenutačnog Josipa Ć.C.. Kako to izgleda, kliknite ovdje : K.Pletikosa -ovjde K.P. , nastavilo se ovdje : K.P.2 i ono zadnje ovdje K.P.3..

 

 

 

Zaključak : ŠTO SE DOGAĐA? U ovako malom selu, imamo po prvi put mladog kandidata za načelnika Bilica, koji ima samo 19. godina i kojeg se na osnovu toga spušta na neku nižu razinu ne znanja, a zapravo taj mladi momak vjerojatno ima više force i elana za napravit nešto, ali ne i iskustvo.No, što će ti iskustvo ako nemaš force? Isto tako imamo kandidata koji je u mirovini, koji ima iskustvo ali i umor. I ono najzanimljivije imamo jednu ženu kao kandidatkinju, koja apsolutno ima iskustvo u politici i dolazi iz najveselijeg zaseoka u Bilicama,Podlukovnika. Imamo miks, mladosti, starosti i stabilnosti, no samo jedan će dobiti sve potrebne glasove.

Zaključak o vijeću : Još ništa niste vidjeli, jer kandidata za vijeće ima poprilično i baš zato će ovo biti najzanimljiviji izbori do sada! O kandidatima ćemo uskoro. Sve ćemo predstaviti, tako da na izbore ne izađete bez znanja tko su kandidati. I svakako bih htjela naglasiti. Narod je taj koji šuti, bira i dobro odluči, ma što mislili o sebi. Bilo to svojim glasom ili šutnjom.

Ako u Bilicama imamo 2. 200 birača, a izađe ih na izbore 800. Što je s ovih 1.400? Izađite na izbore i ne kukajte da vas nitko ne čuje! Vaš glas je bitan!

Leave a Reply