Home Fotografija Josip Ćaleta Car ide po treći mandat! Gradit ćemo zgradu Općine i...

Da, točno to ste pročitali u naslovu. Trenutačni načelnik Josip Ćaleta Car ide po treći mandat i obećao je izgradnju školske zgrade kao i prethodni načelnik. Dok načelnik obećava, budući se vijećnici pitaju kojim novcima gradimo zgradu Općine i zašto dižemo kredit od 4. milijuna kuna?

U svakom slučaju ono što nas čeka je nastavak izgradnje šetnice Stubalj – Vrulje i ceste Bure – Vrulje, nova zgrada Općine, Europski fondovi iz kojih će Općina Bilice po prvi puta povući novac i sagradit Školsku zgradu. Trenutačna vlast izgradila je puno toga, pa ćemo napomenuti nekoliko, ali moramo samo naglasiti jedno. Cestu ne možemo staviti u uspjeh vlasti, jer je ona sastavni dio svakog normalnog života. Svaki čovjek koji dobije dozvolu za izgradnju kuće plaća  Općini i Državi komunalije i sve doprinose i poreze za izgradnju objekta, a ta ista Općina i Država treba omogućiti asfalt i rasvjetu do vaše kuće, jer ipak je 2021.godina?

E, sad idemo na par dobrih stvari koje je Općina dogradila ili sagradila, bez obzira na dozvole za gradnju : Uređenje plaže Šparadići, početak radova Luka Bilice, rekonstrukcija Butkovog mula ( A.S.), uređenje ceste Jažina i nastavak uređenja šetnice uz rivu Mikulandre, rekonstrukcija  mula  Mile Budak, obnavljanje jednog dijela škole, uređenje plaže Mikulandre i izgradnja i produžetak plaže sve do Bura,, početak uređenja šetnice Bure – Vrulje, rekonstrukcija kaplice Jerkulovac, pokretanje manifestacije Prukljanski gušti, Ribarska noć, Craft Beer Festival,doček Duje, i tako dalje. Ima toga poprilično, ali to je sve čega se trenutačno možemo sjetit. Ajmo sada na ono što nedostaje. Već smo pisali o temi što nedostaje i što je bitno za izgradnju boljih i većih Bilica, a to su djeca i mladi, te njihova budućnost u Bilicama. Igrališta za svu djecu u zaseocima, dječija igrališta i bar jedan vrtić. Mislim da dalje ne trebamo, niti želimo jer valjda i sami znate što nam nedostaje, a i pisali smo o tome. Bilice nisu samo Stubalj. I za kraj ćemo vam prenijeti par riječi koje nam je predstavio trenutačni načelnik i kandidat za mjesto načelnika,  Josip Ćaleta Car :

Dragi Biličani i mještani Bilica,

Nakon osam godina kontinuiranog rada za naše Bilice nalazimo se pred još jednim izborima. Kontinuitet kao najvažniji čimbenik razvoja jedne sredine očitovao se kroz ovih osam godina koje su pokazale da se radom može puno toga, što se lako vidi prostim okom. Nije nam želja pričati o kilometrima asfalta, rješavanju problema vanjske rasvjete i vodovodnih mreža po svim našim mjestima, od Vrulja, Burića pa do onih kraćih cjevovoda po ulicama. Nastojali smo da asfalt dopre do svake kuće i sa ponosom možemo reći kako smo pri samom kraju realizacije te ideje. O ulaganju u turizam dovoljno govore uređene plaže i privezište. Ovim obraćanjem u ime NL Josip Ćaleta Car, NL Neven Mikulandra i HDZ-a, želimo Vas upoznati sa onim što planiramo kroz naredne četiri godine

Zgrada općine – Troškovi

Nakon dugih godina u podstanarstvu nalazimo se u završnoj fazi pripreme izgradnje općinske zgrade! Nakon dobivanja građevinske dozvole i raspisivanja natječaja riješeno je financiranje iste,  Ministarstvo financija dalo je odobrenje, a Vlada RH  suglasnost za početak radova, tako da će do kraja mjeseca Javnim natječajem biti izabran izvođač i gradnja počinje.  U istoj će se nalaziti i Ambulanta, te apoteka ili zubna ordinacija. Kako je financiranje osigurano, očekujemo da ista bude gotovo u rekordnom roku.

Školska zgrada

Nova školska zgrada sa sportskom dvoranom

Krucijalni projekt narednog mandata svakako je nova školska zgrada sa sportskom dvoranom. Izgradnja iste omogućila bi rad u jednoj smjeni, te  bi sportska dvorana bila na usluzi građanstvu u popodnevnim satima. Koliko god se to nekima činilo daleko, prvi i najvažniji korak je učinjen. Izradom projekta u idejnom rješenju, od strane Ministarstva prosvjete i sporta službeno je zaprimljena SUGLASNOST za  provedbu ovoga projekta, što je značilo da idemo u izradu projektne dokumentacije, za što je angažirana tvrtka Platforma 22, koja će pripremiti kompletnu natječajnu dokumentaciju. Za izradu cjelokupnog projekta u ovogodišnjeg proračunu smo namijenili pola milijuna kuna. Kompletna izgradnja nove škole financirat će se namjenskim sredstvima iz EU.

Aglomeracija Bilice

Projekt Aglomeracije svakako spada u krucijalne projekte, ali na duže staze. Sukladno potpisanom ugovoru, do sada smo uplatili gotovo pola milijuna eura za projektnu dokumentaciju, dok sam projekt izgradnje prelazi vrijednost od sto milijuna kuna.Period realizacije planiran je u razdoblju 2020-2027 godina.

Za, kraj spomenuli bi kako su u izradi i projekti završnog dijela šetnice Stubalj-Vrulje, obale koja se nastavlja na Lučku upravu, te ceste Bure-Vrulje. Ovo su najvažniji projekti od mnogih planiranih u narednom četverogodišnjem mandatu.

Dragi Biličani,

Stoga vas pozivam da svoj glas na listi za načelnika povjerite Josipu Ćaleta Caru na listi broj 1, dok listi za vijeće HDZ-a, NL Josip Ćaleta Car i NL Neven Mikulandra date povjerenje zaokruživši  broj 2. U proteklom vremenu pokazali smo da se radi o ozbiljnim ljudima koji znaju kako voditi Bilice.

Vaš Načelnik, Josip Ćaleta Car

Za više informacija pratite službeni Facebook profil načelnika Ćalete i profil HDZ-a Bilice.

Leave a Reply